A ZONTA CLUB SZOMBATHELY
1991 óta
KÉPVISEL – PÁRTFOGOL – SZOLGÁLTAT – TÁMOGAT

facebook icon gold

Horiz bordo MOBIL VERZIÓ

A Zonta club, csak nőkből álló szervezet. Az 1991-ben a club alakulását az élet alakította. Az alapító hölgyek felismerték a segítségre szorulok körét, azonnal megértették a feladatokat, s léptek. A nők érdekében végzett tevékenység és szociális szerepvállalás párhuzamossága jellemzi működésünket. Az eredményeink mutatják, hogy sikerült megszólítani a társadalom különböző rétegeit, értékeket közvetítünk, és a mai napig is azon fáradozunk, hogy segíteni tudjunk rászoruló fiatalokon, egyedül élő időseken, mozgásukban korlátozott illetve fogyatékkal élő gyerekeken és felnőtteken.

Amikor felkértek bennünket, hogy vegyünk részt egy divatbemutató szervezésében és támogatásában, akkor még nem gondoltuk, hogy micsoda nagyszerű kezdeményezésnek leszünk a segítői. Amit most látni fognak az nem egy hagyományos divatbemutató, a ruhákat különböző fogyatékkal élő hölgyek és urak mutatják be. Ettől más és ettől különleges. Ezek a hölgyek és urak bemutatják, hogy a fogyatékkal élőknek is a stílus és a kisugárzás ugyanúgy része az életüknek, még ha közülük sokan félnek is ezt felszínre hozni. Látni fogják, hogy ugyanolyan vonzóak és rátermettek, mint a nem fogyatékkal élő társaik.

A rendezvényünkkel szeretnénk a mozgáskorlátozottak helyzetére felhívni a figyelmet, például az akadálymentesítés fontosságára, mert ha valakinek egyáltalán megvan a lehetősége arra, hogy eljusson az épületig, rögtön következnek a lépcsők vagy a kerekes székesek számára használhatatlan felvonók. Ezek az emberek, ugyanolyan értékesek és fontosak a társadalom számára, mint egészséges társaik. Ezért meg kell tenni mindent, hogy megteremtsük számukra az élhető környezetet és végre odafigyeljünk rájuk. Az országban elkezdődött egy folyamat, és reméljük, hogy nem csak fellángolásról van szó, hanem folyamatosan segítjük a társadalomba való beintegrálódásukat.

Pin It