A ZONTA CLUB SZOMBATHELY
1991 óta
KÉPVISEL – PÁRTFOGOL – SZOLGÁLTAT – TÁMOGAT

facebook icon gold

Horiz bordo MOBIL VERZIÓ

A decemberi ünnepkörhöz kapcsolódó programok tevékenységünk leglényegesebb részét képezik.

A Zonta jójékonysági hangverseny november 25-én került megrendezésre, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium dísztermében.

A Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium diákjai ebben az évben is színvonalas műsorral ajándékozták meg a hallgatóságot.

 

2010.12.04-én a Zonta Club Veszprém hasonló rendezvényére és az éves tevékenységet értékelő megbeszélésre utazott négy tagunk. Élményekben gazdagon tértek haza, s magukkal hozták a sajtó odafigyelését jól tükröző Naplót / Veszprém Megye Napilapja/ , amely már másnap nagy cikkben számolt be a jótékonysági hangversenyről.

2010.12.13. Közgyűlésre került sor.Leglényegesebb feladat a 2009-es Közhasznúsági Jelentés módosított változatának elfogadása /formai hibák miatt/.

2010.12.15-én délelőtt a Korai Fejlesztő Központ és Micimackó Óvoda Karácsonyfa ünnepére öt Zontian látogatott el. Meghatódottan nézték a kedves műsort, amelyen a vendég óvodások és iskolások mellett az intézmény gyermekei is énekeltek , szavaltak.

A hagyományoknak megfelelően az ünnephez süteményes megvendégeléssel, s néhány játékkal járult hozzá a Club.

2010.12.17-én az Aranyhíd karácsonyi műsorán is öt Zonta tag ünnepelt együtt az iskola tanulóival / közülük ketten az Európai Borlovagrendet is egyben képviselték /.

Adományból származó játékot helyeztek a fa alá.

2010.12.17-én a Civil Kerekasztal rendezvényén Lakos Józsefné soros elnök jelent meg.De vendégként jelen volt még dr. Takátsné dr. Tenki Mária civil tanácsnok,aki szintén a Club tagja.

2010.12.18. A Savária Lions Club meghívására, támogatva a jótékony célú Karácsonyi Hangversenyüket, 5 tagunk képviselte a Clubot.

 

2010. május 5-én klubunk – 12 fő taggal – látogatást tett a Rum kastélyi Többcélú Gyógypedagógiai Intézménybe.

Kerekes Ferenc igazgató, Sipos Kálmánné igazgatóhelyettes, Domjánné Éder Marietta, Annárné Kovács Anikó és Sipos Kálmán munkaközösségvezetők vállalták különböző szempontok szerint az iskola, diákotthon, kollégium bemutatását. Tájékoztatást kaptunk céljaikról, az előttük álló programokról.

Szembesültünk az itt dolgozók erőt próbáló, felemelő, szeretetteljes munkájával, az ebben az intézményben nevelkedő gyermekek, fiatalok kedvességével, a rájuk bízott feladatok kitartó végzésével.

Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a „pénz” hiánya milyen mértékű gondot jelent az intézmény életében.

A szomszédos településen, Zsennyén, Lesenyei Márta Munkácsy díjas szobrászművész meglátogatásával folytattuk programunkat.

2010.január 16-án rendkívüli Area Találkozót hívott össze a 14-es District vezetője Hela Prosteder. Ennek lebonyolítására a  szombathelyi Clubot kérte
fel. A 11 helyi zontian mellett Veszprémből, Budapestről, Grazból, Münchenből érkeztek még vendégek az egésznapos programra. A témája a magyarországi clubok helyzetének megerősítése volt. Egyrészt a létszámok bővítésének szükségességét és módját beszéltük végig,másrészt a váratlanul megszűnt szegedi club helyett egy új szervezésének lehetőségével foglalkoztunk, s elsősorban a Nyugat Dunántúli régióban.

Pin It