A ZONTA CLUB SZOMBATHELY
1991 óta
KÉPVISEL – PÁRTFOGOL – SZOLGÁLTAT – TÁMOGAT

facebook icon gold

burgenlandA burgenlandi Zonta Club hagyományosan áprilisban rendezi meg népszerű jótékonysági programját, amelyre minden évben száz körüli érdeklődő, segíteni akaró ember érkezik. Szép környezetben, finom falatok mellett ötletes játékokkal (virághagyma-tippelés, színházjegy árverés) buzdítanak adományozásra. Az összegyűlt támogatást a Zonta regionális és nemzetközi képzési programjaira fordítják.

 

Az idei évben különös jelentőséget kapott a tavaszi rendezvény (április 8.), mert a 30 éves klub ezzel indította el jubileumi rendezvénysorozatát születésnapja, és a 2019-ben 100 éves Zonta International megünneplésére, népszerűsítésére. A vendégek alkalmi jubileumi újságot is kézbe vehettek, Zonta News: 30 Jahre Zonta Burgenland, 100 Jahre Zonta International címmel. Az alkalmi kiadvány bemutatja a nők jogainak érvényesítésért dolgozó nemzetközi szervezet létrejöttét, mai céljait, szimbólumait. Kiemelten szól a képzési programokról (Amelia Earhart és Jane M. Klausman ösztöndíj, az YWPA pályázat) és az agresszió ellenes fellépésről. Teljes képet rajzol a klub széleskörű tevékenységéről is, bemutatva visszatérő eseményeiket.

Képes tudósítás a jubileumról itt látható:

https://schautv.at/schau-aktuell/schauaktuell-vom-050418-30-jahre-zontaclub/400017088

A szombathelyi delegációnak szívélyes fogadtatásban volt része. Szép környezetben, kedves emberek társaságában kellemesen telt a délután. Ráadásul egy nyeremény tortát mi is elhoztunk... (Fotók a Képgalériában)