A ZONTA CLUB SZOMBATHELY
1991 óta
KÉPVISEL – PÁRTFOGOL – SZOLGÁLTAT – TÁMOGAT

facebook icon gold

phoca thumb l 03Február 12-én klubunk munkájának és a Zonta International missziójának bemutatására hívtuk szimpatizánsainkat. Az önkéntesség örömét érzékeltettük, amikor felvázoltuk azokat a tevékenységeket, amelyekkel segíteni tudunk másokon, ugyanakkor építkezhetünk is általa. Jobban megismerjük magunkat, új dolgokat próbálhatunk ki családi és hivatásbeli munkánk mellett.

Mák Károlyné alapító tag, többszörös elnök vetített képes prezentációval mutatta be a szombathelyi zontiánok több mint negyedszázados tevékenységét. Dr. Pungor Zsuzsanna a Zonta Alapítvány a Mozgássérült Gyermekekért létrehozását elevenítette fel. Pócz Gáborné pedig a „Fiatal nők a közéletben” (YWPA) pályázat mentoraként osztotta meg élményeit.

 

Klubunk soros elnökének prezentációja az 1919-es alapítástól vázolta fel a Zonta nemzetközi szerepét. Bemutatta azokat a programokat, amelyek a nők jogi, politikai, gazdasági, szakmai státuszának javítására hivatottak. Például a tudományos és gazdasági képzési ösztöndíjak, mint az „Amelia Earhart Fellowships” és a „Jane M Klausman Women in Business Scholarships”. Nem utolsó sorba szólt a ZI Alapítványok projektjeiről, amelyek a világ azon tájain igyekeznek hasznos szolgáltatásokat nyújtani, ahol arra a lányoknak és asszonyoknak a legnagyobb szüksége van. (Fistula projekt / Liberia, munkára felkészítő képzés Madagaszkáron, a korai házasság és terhesség elleni fellépés / Niger, az emberkereskedelem és a nők elleni erőszak felszámolása érdekében tett kezdeményezés / Nepal)

Végezetül az elnök bemutatta a ZC Szombathely utóbbi három évben elindított projektjeit azzal az üzenettel, hogy a Zonta klubok lokálisan is azért dolgoznak, hogy önkéntes munkájuk révén kicsit jobb legyen a világ.

A klub várja azokat, akik szívesen csatlakoznának, és szakértelmükkel, tenni akarásukkal erősítenék a jószolgálati tevékenységet!

PTM