A ZONTA CLUB SZOMBATHELY
1991 óta
KÉPVISEL – PÁRTFOGOL – SZOLGÁLTAT – TÁMOGAT

facebook icon gold

2017. februárjában rendezték meg Bécsben a 7. Európai Zonta Szemináriumot, mintegy 300 Zontián részvételével. Négy szekcióban szakértők közreműködésével vitatták meg a kontinensünk előtt álló kihívásokat, és főként azt, hogy mit tehet a Zonta tagság. Mag. Beatrice Svoboda Area igazgató március 31-én tolmácsolja az érdeklődőknek a találkozó üzenetét. A program nyilvános, mindenkit szeretettel várunk meghívónk szerint!

Meghívó letöltése (PDF)

A korábbi évekhez hasonlóan a Nemzeti Együttműködési Alap 2017. évi kiírására két pályázatot nyújtottunk be a Társadalmi felelősségvállalás Kollégiumhoz.
A működési célú támogatást a „Zonta Club Szombathely következő 25 évéért” című pályázatunkkal kértük. A szakmai célú támogatásért beadott anyagunk a „Szolgáltatásbővítés a Zonta Club Szombathely szakmai tevékenységében” címet viselte.
Klubunk 25 éves múltja, nemzetközi szinten is érzékelhető elismertsége, a női szervezetekre váró feladatok sokasága kötelez bennünket, hogy mindent tegyünk meg működőképességünk fenntartásáért, célirányos programjaink, projektjeink folytatásáért. A pályázatírással ezt az ügyet szeretnénk szolgálni. A két pályázat megírása három Zontián nevéhez fűződik: Tancsics Flóriánné, Pallósiné Dr. Toldi Márta, Pócz Gáborné.

Az első Zonta Club megalakulásának közelgő 100. évfordulójára tekintettel a szervezet archívumának feltöltése aktuális feladatot jelent a klubok számára. A Zonta Club District 14 honlapján közzétették azt a rövid összefoglalót, amely a szombathelyi klub legsikeresebb projektjeit vázolja fel.

Ez alkalomból ismét köszönjük minden partnerünknek és támogatónknak, hogy hozzásegítik közösségünket céljaink megvalósításához!

Tudósításunk online forrásokat is tartalmaz, például a 2016-os Adventi Jótékonysági Koncertről.
Érdemes belenézni...

A Zonta International klubjai világszerte szerveztek megmozdulásokat, programokat az ENSZ 16 napos akciójához kapcsolódva. Köszönjük, hogy klubunk gyakorlatáról a helyi sajtó is beszámolt.

Különösen köszönjük a programot befogadó iskolák téma iránti érzékenységét, az interaktív foglalkozásokon résztvevő diákoknak a közös gondolkodást, az őszinte, kritikus és önkritikus beszélgetést. A Nyitra utcai Általános Iskolában a 7. osztályosok Bódis Kriszta: Carlo Párizsban című regényének részletét, a Puskás Szakképző 11-dikes gimnáziumi osztálya pedig Tóth Krisztina: Szólánc című tárcanovelláját olvasva szembesült az agresszió számos megnyilvánulási formájával, és vizsgálta meg saját, valamint környezete viszonyulását a megrajzolt szituációkhoz, egyúttal önismereti utazást is téve.
Klubunk képviselője részt vett a Soroptimist klub kezdeményezte izgalmas témanapon is. Itt a népes közönség színészi helyzetgyakorlatokkal bemutatott szituációkhoz kapcsolódva mondhatta el véleményét a nőket gyakran érő méltatlan bánásmódhoz kapcsolódva.

PTM

Bad Tatzmannsdorfba hívta össze az 1-es és 2-es AREA klubjait a „Distrikt 14” kormányzója, Dr. Elisabeth Thaler. A 2016. november 19-én megrendezett meeting több célt szolgált. Elsőként a 2016-18-ra érvényes Zonta célokra fókuszált a tájékoztatás, majd szűkebb földrajzi kört érintve, sorra kerültek a térségi aktualitások. A magyarországi kluboktól az AREA 1 igazgatója, Mag. Beatrice Svoboda már korábban bekérte terveiket, a találkozóra pedig a legsikeresebb projektjeink bemutatását kezdeményezte. Klubunk hagyományos programjai közül a „Divatbemutató kicsit másképp”/”Modeschau – ein wenig sonst”, az új projektek közül pedig „Az agresszió bennünk van?”/”Agression in uns drin?”, valamint „Az átváltozás öröme”/”Lust zur Verwandlung” című kezdeményezés bizonyult a többiek által nem ismert újdonságnak.

A ZONTA CLUB SZOMBATHELY

csatlakozott ahhoz a világméretű akciósorozathoz, amely november 25. és december 10. között civil szervezetek rendezvényeivel kér figyelmet, és követel intézkedéseket az egyes embereket, emberek csoportjait érő hátrányos megkülönböztetés és erőszak megszüntetése érdekében. 1991 óta a programok világszerte a Nők Elleni Erőszak Felszámolásának Világnapján indulnak és az Emberi Jogok Világnapján zárulnak.

A ZONTA CLUB SZOMBATHELY

a jövő generációinak érzékenyítése érdekében 2015-ben, hagyományteremtő szándékkal szépirodalmi alapozású, két korcsoport számára kidolgozott, interaktív tematikus programot indított iskolai csoportoknak, ifjúsági közösségeknek.

AZ ERŐSZAK BENNÜNK VAN?

című foglalkozást

A kétévente sorra kerülő világtalálkozón Somogyi Miklósné és Lakos Józsefné képviselte klubunkat 2016. július 2-től 6-ig. Ezeken a nagy találkozókon történik meg az „őrségváltás”, az új nemzetközi igazgató két évre kap felhatalmazást a nemzetközi szervezet vezetésére.

Klubunk tisztelettel invitálja minden zeneszerető barátját, ismerősét a november 24-én 18 órakor kezdődő JÓTÉKONYSÁGI ADVENTI HANGVERSENYÉRE, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumba! A SZOMBATHELYI MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM ének- és zenekara, valamint szólistái, továbbá BÁLINT ÉVA művésznő ünnepekre hangoló
fellépése idén is magával ragadó élményt ígér!
Az önzetlen adományokat rászoruló gyermekek és családok megsegítésére fordítjuk.

A Zonta Club Szombathely, megismerve a konduktorok áldozatos munkáját, 1991. október 28-án alapítványt hívott életre azzal a céllal, hogy mozgásukban korlátozott gyermekek számára professzionális fejlesztő központ létrehozását támogassa. Partnerségünket a mai napig megtartottuk, nem csupán figyelemmel kísérjük, de lehetőségeink szerint támogatjuk is a segítő intézmény tevékenységét, kiegészítve lehetőségeiket. Jelenleg az Aranyhíd NOIK Micimackó Óvodájában a Petõ-módszerrel történõ fejlesztés mellett már egyéb fogyatékkal élő (autista, értelmileg akadályozott) gyermekek támogatására is felkészültek a szakemberek. Az eltelt negyedszázadban a családok örömére sikerrel működtünk céljaink érdekében.

Személyes kapcsolattartás partnereinkkel (szervezetek, intézmények) az aktuális együttműködés érdekében.

Emlékünnepség a konduktív óvodai nevelés 25 éves jubileuma alkalmából (szept.)
“Séta a mellrák ellen” – a Védőnők Egyesülete programjának támogatása, részvétel (okt.)
“Segít a vers, a dal” – speciális irodalomterápiás program (tervezés alatt)
YWPA

Adventi hangverseny
“Az átváltozás öröme” – arcfestés családi programokon
(Az összegyűlt adományok jótékony célú felhasználásáról a klub közössége dönt.)

Az YWPA pályázatra nevezők jutalmazása

Klubestek aktuális témákból

YWPA népszerűsítése

Kapcsolódás az erőszak elleni akciónapokhoz rendhagyó iskolai programokkal két korcsoport számára. (“Az erőszak bennünk van?” - a 2015-ben indított interaktív foglalkozások folytatása novemberben.)

Klubest meghívott vendéggel a 2017. februárjában tartandó bécsi konferenciáról. (Április)

Számlaszámunk

Zonta Club Szombathely

11747006-20105657

 

Zonta Alapítvány a Mozgássérült Gyermekekért

11747006-20115405

A honlap megújítása a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával  valósult meg.

nea 01