facebook

A Zonta International klubjai világszerte szerveztek megmozdulásokat, programokat az ENSZ 16 napos akciójához kapcsolódva. Köszönjük, hogy klubunk gyakorlatáról a helyi sajtó is beszámolt, elérhető az alábbi linken: Ön szerint néhány pofon belefér?

Különösen köszönjük a programot befogadó iskolák téma iránti érzékenységét, az interaktív foglalkozásokon résztvevő diákoknak a közös gondolkodást, az őszinte, kritikus és önkritikus beszélgetést. A Nyitra utcai Általános Iskolában a 7. osztályosok Bódis Kriszta: Carlo Párizsban című regényének részletét, a Puskás Szakképző 11-dikes gimnáziumi osztálya pedig Tóth Krisztina: Szólánc című tárcanovelláját olvasva szembesült az agresszió számos megnyilvánulási formájával, és vizsgálta meg saját, valamint környezete viszonyulását a megrajzolt szituációkhoz, egyúttal önismereti utazást is téve.
Klubunk képviselője részt vett a Soroptimist klub kezdeményezte izgalmas témanapon is. Itt a népes közönség színészi helyzetgyakorlatokkal bemutatott szituációkhoz kapcsolódva mondhatta el véleményét a nőket gyakran érő méltatlan bánásmódhoz kapcsolódva.

PTM